Informujemy, iż ten serwis wykorzystuje pliki cookies. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies w celu dostosowania serwisu do indywidualnych potrzeb użytkowników oraz do celów statystycznych i analizy ruchu. Jeśli wyrażasz zgodę na używanie cookies, to będą one zapisane w pamięci twojej przeglądarki. W przeglądarce internetowej możesz zmienić ustawienia dotyczące cookies.

GomarGomar

Wytwórnia szkła technicznego i laboratoryjnego

Salzmesser

SALZMESSER

Salzmesser sollen zur Bestimmung der  Masse- sowie Volumenkonzentration wässriger Salzlösungen angewandt werden.  Die Ablesung soll in der Temperatur erfolgen, die der Referenztemperatur von 20°C gleich ist i sowie im Bereich der aräometrischen Skale. Richtigen Wert der Salzkonzentration erhält man bei der Ablesung der oberen Zahl. (vergleichen Sie „Hilfreiche Information – Ablesung der oberen und der unteren Zahl”)

Messbereiche

kg/m3

Teilstrich kg/m3

0 ÷ 350

0,5

0÷60/

0,995÷1,040 [g/cm3]

0,5/0,0005 [g/cm3]